‘All work and no play makes us dull boys’. Four Eyed Faces is het lockdown opnameproject van muzikanten Stef Woestenenk, Mike Visser en Paul Diersen. De eerste drie liedjes verschijnen als ‘One…’ op 18 december. ‘Two…’, ‘Three…’ en ‘Four…’ volgen in de eerste maanden van 2021.

Als in maart en april van 2020 duidelijk wordt dat de band-agenda’s voor onbepaalde tijd leeg worden geveegd en er muzikaal niets in het verschiet ligt, begint Paul Diersen met het schrijven en vastleggen van nieuwe liedjes, riffs en flarden muziek. Want de muziek moet door. Tijdens de zomer wordt de rode draad duidelijk – denk: Beatles, White Denim, Byrds, Supergrass, J.J. Cale – en appt hij Mike Visser en Stef Woestenenk. ‘Gitaarliedjes met veel samenzang, doen jullie mee?’ Het plan: opnemen. Klooien met een paar microfoons en een laptop. En verder zien ze het wel, want er valt toch niets te voorspellen en te plannen.

Zonder ook maar één keer met zijn drieën bij elkaar te zijn geweest worden de puzzelstukjes voor de eerste drie liedjes verzameld in oefenruimtes, zolders, huiskamers en garages. Schrijven gaat intussen gestaag verder – Stef Woestenenk doet bijna wekelijks een duit in de zak.

Het drietal – inmiddels Four Eyed Faces geheten – brengt de drie liedjes ‘Next’, ‘Loving You Is Easy’ en ‘Shake It Up’ uit onder de noemer ‘One…’ op de bekende digitale kanalen op 18 december. ‘Two…’, ‘Three…’ en ‘Four…’ volgen in de eerste maanden van 2021. Let’s roll